Tarnybinė komandiruotė Europarlamente



Grupės pirmininkas Algimantas Mackevičius š. m. gegužės 4 dieną tarnybinės komandiruotės metu lankėsi Briuselyje. Europarlamente jis susitiko su LSA deleguotu atstovu Briuselyje Povilu Kupriu, aptarė tolimesnio bendradarbiavimo kryptis, apie jo teikiamos informacijos reikalingumą ir svarbą, pasidalijio mintimis apie Lietuvos europarlamentarų darbą, lankėsi LSA atstovo biure.

Mero pakto forumo metu užmezgė ryšius su Rytų Europos klimato kaitos fondo kontrolės patarėju p. Julian Popov, pasikeitė nuomonėmis apie Eroparlamento keliamas užduotis gamtosaugos srityje. Mero padėjėjas A. Mackevičius susilaukė pagyrimo, kad nedidelė Vilkaviškio rajono savivaldybė labai pozityviai žiūri į šiuos klausimus.
Parlamente A. Mackevičius susitiko su europarlamentaru, socialdemokratu Justu Paleckiu. Prasmingo pokalbio metu buvo pasikeista nuomonėmis apie politinę, ekonominę situaciją Lietuvoje, apie darbą Europarlamente, prisiminti susitikimai Vilkaviškyje ir Kybartuose rinkimų kampanijos metu. Justinas Paleckis perdavė nuoširdžiausius linkėjimus Vilkaviškio skyriaus ir, išskirtinai, Kybartų LSDP grupės bičiuliams.